7-3 Kristoffer
7-4
7-5
Referat:

En stor Viggotropp møter til kamp mot Arna-Bjørnar på "Fortet". Dette er 5.kampen vår mot Arna-Bjørnar på 4 sesonger, og utenom et leit 0-5 tap i 2013 har det vært tøffe og jevne kamper. Før kamp er vi enig om å ikke gjøre samme feilene som sist når vi slipper inne flere mål på dødball fordi vi ikke markerer tett nok.

Vi begynner kampen bra, og kommer til flere avslutninger fra halvdistanse. Så får Arna-Bjørnar et mål ut av ingenting, uten å ha skapt noe særlig tidligere. Skudd går via Frode, skifter retning og går i høy bane over David som er på vei til andre siden. Arna-Bjørnar går opp i 0-2 på frispark. Den ene backen deres har en giftig venstrefot som han bruker til å banke ballen langs bakken i hjørnet.

I denne perioden sliter vi med å skape noe offensivt spill, vi kommer til noen skudd, men får ikke spilt ut Arna-Bjørnar. Det er en kombinasjon av at Arna-Bjørnar er et over middels godt lag, relativt liten bane og manglende koordinasjon mellom bevegelsene på de 4 offensive spillerne våre. Vi skaper veldig mange dødballer som vi heller ikke får noe uttelling på før Marius gir oss reduseringen på volley utenfor 5-meteren som jeg mener kommer etter en dødball.. Arna-Bjørnar går opp i 1-3 etter rot foran målet vårt på en corner.

Arna-Bjørnar skaper ikke spesielt mye før pause, men får godt betalt foran mål. Vi sliter med å spille dem ut, det er vanskelig å finne alternativer og vi ender opp med å føre ballen for mye 1-og-1.

I pausen bestemmer vi oss for å kjøre høyt press for å heller skape feil hos Arna-Bjørnar som vi kan utnytte. Vi går ut hardt og får raskt betalt når Kjell får smelt til fra midten av deres banehalvdel. Arna-Bjørnar er åpenbart ikke forberedt på vårt høye press og sliter gang på gang å få spilt seg ut. Vi bryter ofte i farlige posisjoner, og igjen får Kjell muligheten til å skyte fra nesten identisk hold som siste, 3-3. Vi forsetter det høye presset, og gjør dette stort sett bra, selv om vi litt for ofte glipper med en mann i kaoset, klarer ikke Arna-Bjørnar å utnytte dette I denne perioden går vi opp til 7-3 ledelse, og noe som ligner en komplett sprekk hos Arna-Bjørnar.

Men en 7-erkampledelse er jo aldri helt trygg, og backen fra 1.omgang scorer to mål på langskudd og dødball, til stilling 7-5 når det er 15 minutter igjen. I denne perioden får Arna-Bjørnar kjørt noen kontringer som ikke blir noe utav, mens vi styre mer av banespillet, og har noen muligheter.

En solid seier etter igjen å ha ligget under til pause. Topp innsats fra alle, spesielt i 2.omgang når vi kjører over motstanderen. Arna-Bjørnar er forventet å være en av de tøffeste lagene i ligaen, så dette er en meget bra seier å ta med seg videre.