18.00

Bane:

Nymark Grus

I typisk bergens ver med regn og vind var det klart for kamp mot Fyllingen 2, det einast laget i vår avdeling utan tap.

Kampen starta med voldsomt press fra Fyllingen og dei første 10 minutta var det einveis køyring mot Viggo sitt mål. Men Fyllingen klarte ikkje å få ballen forbi Kim Ove som var keeper for dagen. Kim Ove stod forresten veldig godt i Morten sitt fravær, og leverte ein feilfri kamp. Etter det første stormløpet kom Viggo meir inn i kampen, og vi kriga til oss meir initiativet på midtbanen. Men Fyllingen får likevel skape ein del i resten av omgangen som følge av at vi ruser litt for raskt i Fyllingen spelarane. Men vi kjem meir og meir med inn mot pause og vi klare å holde nullen i tillegg til at vi skapar litt framover.

Etter pausen forsetter vi å kjempe og vi hindra Fyllingen i å komme til nokon særlige sjanser. Framover skaper vi ikkje all verden, men Ove får ein sjanse på eit dårlig tilbakespill av Fyllingen, men får ikkje satt ballen bak Fyllingen sin keeper. Så etter om lag 70 minutter kjem så den første situasjonen som avgjer kampen. Ein duell inne i feltet med Knut L og spissen til Fyllingen endar med at dommaren dømmer straffe til Fyllingen. Kvifor er det ingen som heilt veit. Det var ein duell mellom to spelarar der ingen av dei gjer noko gale. I løpet av kampen var det vel omtrent 100 dueller der vart brukte meir ulovelig middel enn i denne som det ikkje vart blåst på. Kvifor dommaren blåste er det nok kun han som veit, men straffa setter uansett Fyllingen i mål og tar ledelsen 1-0.

Viggo forsøker etter dette å reise seg og kjem seg litt høgare i bana og får til litt spill inne på Fyllingen sin halvdel. Vi skapar litt halvsjansar og har ein del frispark opp i feltet til Fyllingen som lett kunne resultert i farlige sjansar.

Fyllingen får så ein corner etter rundt 85 minutter som dei sler inn mot første stolpe, der spissen er oppe og sler ballen i mål med knyttneven. Dommaren bles og alle forventar vel eit gult kort for viljehands. Men ikkje med denne dommaren her, nei han peiker mot midten og dømmer mål. Det er ikkje alltid enkelt å få med seg alt som dommar heller, men når dei som er i ferd med å parkere ved Haukelandshallen 200 meter vekke ser handsen så bør dommaren sjå det når han er 15 meter vekke.

Uansett så endar kampen med 2-0 til Fyllingen, og Viggo går på sitt fjerde tap for sesongen. Vi tapar i dag mot eit lag som er betre enn oss og etter spel og sjanser er det ingenting å seie på at Fyllingen vinner, men det er måten dei vinner på som er så frustrerande. Vi forsvarar oss glimarande heile kampen og blir straffa av to soleklare feil av dommaren. Men ein dag har kanskje vi dommaren med oss, eller i det minst ikkje mot oss!

Vi viser igjen ein flott innsats og innstilling til kampen, sjølv etter straffesituasjonen og handsen. Vi gir oss ikkje og vi forsetter å backe kvarandre opp. Dette må vi halde fram med i kampane framover, så vil resultat komme etterkvart. Vi nærmar oss no ein hard periode med 5 kampar på 18 dagar, og då er det veldig viktig at vi tar med oss den gode stemninga inn i desse kampane.